Demos butik

Musik

 

Nyudgivelse: Bryd det ned ..Byg det op

Single med Karina Willumsen - 50 kr

 12247137 909204845826735 662417095911855060 n

Vinyler:

Her kan du downloade Slumstormerpladen 

Pris 150 kr.

128056 b slumstormer næven

 

 

 

 

 

 

 

CD`ere

Nyudgivet musik fra Demos.

CD`erne kan ikke downloades.

 Pris 120

1.majpladen

Klik på billedet af 1. Maj og læs om udgivelsen

 

lilleslum 76394576

 

b sse pladen 4e036e21c396d

 

Pris 60 kr.

kvindenostalgi 4ed514911e85a

 

 Latinamerikansk folkesanger

pris: 100 kr.

Ali Primera billede af cd 002

 

 

Nyhedsbreve

Pris 30 kr. for Nyhedsbreve

 

Demos Nyhedsbrev 116

Specialudgave v. 70 - året for Befrielsen

805364070 armbind

 

 

 

Modstandsbevægelsen på Vesterbro under 2. Verdenskrig.

Nyhedsbrevet kan bestilles på demos@demos.dk kr. 60 incl. porto

 

  

 6102395-germany-dresden-remembered

 Krig Kontrol og Kaos. Nyhedsbrev nr.114/15. 

Om NATO, flyindkøb og droneanvendelse

 

 

.forside nyhedsbrev 11112 Det antimuslimsk univers i krig. Nyhedsbrev nr. 112/13

 

forside ukraine 1 Det store magtspil - Med Ukraine i fokus. Nyhedsbrev nr. 109/111

 

forsidekommunal Kommunalvalget 2013. De højrepopulistiske og ekstremistiske smågrupper. Nyhedsbrev nr.108

 

 

 bombedrabet 

Om henvendelse til Justitsministeren vedr. Blood and Honours forbindelse til bombedrabet i Søllerødgade og den tyske NSU sag. Nyhedsbrev nr. 107

 

aarsskrift2012 

Højreekstremisme: Blodig Alvor.

Nyhedsbrev nr. 106

Bombeangreb og drabene i Norge.

 

 

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 31 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 40 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 43 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 44 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 49 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 56 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 31 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 69 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 72 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 85 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 156

NEKROLOG

Inspirerende aktivist og bogredaktør

Vagn Søndergaard, 1924-2011, var landmandssøn fra Mors som blev en central figur i ungdomsoprøret, på venstrefløjen og i Bøssernes Befrielsesfront. Han var den drivende kraft og bogredaktør i det venstreorienterede forlag Demos fra 1969, og en vidunderlig og inspirerende person.

Af Wilfred Gluud

Vagn Søndergaard blev født i Karby på Mors1924 som landmandssøn, og uddannet som bagersvend i 1943. Familien var del af højskolebevægelsen, og Vagn lærte at orientere sig i verden og diskutere sine synspunkter med andre politisk interesserede. Efter han var udlært tog han til København for at uddanne sig videre ad den boglige vej. Studieophold i England 1946-47, ophold i Tjekkoslovakiet i 1948, Frankrig 1965. Cand.mag. i engelsk og fransk 1962, studielektor 1971.

Han blev i 1960'erne en højt respekteret medarbejder i Danmarks Radios skoleradio, og redigerede i 60’erne en række udsendelser til brug for engelsk- og franskundervisningen i gymnasiet. Herunder 'Nathalie Sarraute', i 1967 og sammen med Wilhelm von Rosen: Gay Life and Gay Writers, 1979. I 1972 efter en delegationsrejse til Hanoi: 'Undervisning i Vietnam' for TV.

Medlem af ledelsen i De Danske Vietnamkomiteer fra stiftelsen i 1968 og derfor ekskluderet af Danmarks Kommunistiske Parti. Medstifter af Forlaget Demos i 1969. Fungerede på aktivistbasis som forlagets redaktør af en række antiimperialistiske værker, og oversatte og redigerede Ho Chi Minhs Digte fra fængslet, samt oversatte en række vietnamesiske noveller. Formidlede på Demos sammen med Dea Trier Mørch starten på en lang række musikplader med tekster sunget på dansk, f.eks. 'Johnny gennem ild og vand', med Karsten Sommer som producer. I samme periode medlem af Politisk Revy's 'store redaktion'.

I 1970erne aktivist i Bøssernes Befrielsesfront og medredaktør af litteratursiderne i de homoseksuelles blad Pan, der blev udgivet af Forbundet af 1948, nu Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Udgav i 2006 bogen ”Den blå sten” med erindringsbilleder fra barndommen, En fortælling om forfatterens (f. 1924) opvækst på landet på Mors. Om hans spirende homoseksualitet og om de uforløste spændinger og fortielser, han oplevede,

Vietnamkomiteerne

Vagn blev medlem af DKP og sad i midten af 60’erne i bestyrelsen for tidsskriftet Clarté, som var kommunistisk orienteret for studenter og intellektuelle. Her lærte han kommunisten Erik Jensen at kende, som var startet i redaktionen fra 1957 som DKU-repræsentant. Så i marts 1966 danner Otto Sand Nørrebro Vietnamkomite, og i 1967 samles de 7 første Vietnamkomiteer i Storkøbenhavns Vietnamkomiteer. Erik Jensen, der er kommet til at kende Vagn godt og var med til at organisere Vietnamkomiteerne, kontakter Vagn Søndergaard som grundlægger Valby Vietnamkomite i 1967.

På De Danske Vietnamkomitéers stiftende konference d. 7-8. december 1968, sagde Vagn Søndergaard, Valby: ”Vi må forbinde kampen med vores egen hverdag. Vi må gøre folk klart, hvad den amerikanske imperialisme er og at den gør sig gældende i vor egen hverdag”. Men DKPs ledelse havde lagt sig fast på en midtersøgende humanistisk linie i Vietnam-arbejdet, og var ikke i stand til også at rumme en aktivistisk politisk linie, så Otto Sand, Vagn og 4 andre blev ekskluderet fra marts 1969 for at være ledende i De Danske Vietnamkomiteer. 

Vagn var taler for DDV på Rådhuspladsen den 24. august 1969 ved en demonstration, samt på demonstrationen 26. april 1972, som var arrangeret sammen med Vietnam 69, og hans tale blev offentliggjort i Informations kronik 1. maj 1972.

I marts 1972 deltog Vagn DDV’s delegation til Vietnam, som bestod af Vagn, Knud Jensen og Tove Jensen. De rejste til Vietnam på et 3 ugers besøg, hvor de traf præsident Pham van Dong, repræsentanter fra Laos og Campuchea og derefter til Kina i en uge, hvor de bl.a. snakkede med fyrst Sihanouk fra Campuchea, som levede i eksil i Kina.

Forlaget Demos
Idéen til Demos opstod i 1968, da de to historiestuderende Erik Jensen og Birger Kledal ønskede at udgive Hobsbawms bog om den industrielle revolution. For at udgive dette omfattende værk, måtte de både have et forlag og en rimelig driftskapital. Forlaget Demos blev oprettet, og for at skaffe driftskapital udgav man først Newfields bog «Profeterne - det nye venstre i USA» som udkom 20, maj 1969. Da det viste sig, at et forlag af denne slags åbenbart havde en fremtid for sig, besluttede man sig for at inddrage flere mennesker i arbejdet. Man overtalte en række enkeltpersoner på venstrefløjen og nogle organisationer til at tegne aktier. Den 25. september 1969 kunne man holde stiftende generalforsamling i forlaget Demos A/S.

De mennesker der stod bag oprettelsen af Demos havde næsten alle en tilknytning til De Danske Vietnamkomiteer (DDV). Det fremgik af selskabets formålsparagraf, at Demos i sit arbejde og gennem sine anpartshavere har en principiel tilknytning til De Danske Vietnamkomiteer. Demos' historiske rødder er altså 1960'ernes største politiske bevægelse, Vietnambevægelsen.

Vagn var bogredaktør fra forlagets start, bortset fra efteråret og vinter 1973/74, hvor han holdt orlov i 10 måneder. Dem brugte han til at rejse rundt i Latinamerika, og hans indtryk blev til en bog der udkom i 1976. Forlaget Demos udgav i alt omkring 100 bøger og pjecer, heraf 10 om Vietnam.

Erik Jensen, aktivisten og kommunisten, skriver i sine erindringer ”Et liv i politik”: ”Demos blev tilknyttet komiteerne efter september 69, da De Storkøbenhavnske Vietnamkomiteer blev omdannet til DDV, De Danske Vietnamkomiteer. Vi havde ingen ansatte i starten, men forlaget eksisterede, og vi oprettede en butik i 1970 i Grønnegade 37. Vagn, som var vores internationale sekretær, blev også bogredaktør i forlaget og i virkeligheden den drivende kraft i forlaget Demos. Det var Vagn, der med en redaktionskomite valgte frem, hvad vi skulle udgive og hvad vi ikke skulle. Så det var i og for sig nogle få udover Vagn, der stod for bogproduktionen. Den store redaktion havde på sit højeste hen ved 20 læsere, der hver især havde et område, eller et tidsskrift: så de fulgte med i, hvad der udkom i den store verden og fik derved ideer til bogforslag, som blev drøftet på et månedligt søndag formiddagsmøde, og senere måske blev til bøger, når de efter bestyrelsens godkendelse blev sat i produktion.”

Forlaget oplevede en stor krise i 1976 som blev udløst ved, at ledelsen fyrede en medarbejder. En række medarbejdere forlod forlaget og butikken, og oprettede en konkurrent i form af Københavns Bogcafé. Nedgangen endte med at forlaget gik konkurs i 1978. Så 1979 stiftede de mest politisk aktive Foreningen Demos, bl.a. Vagn Søndergaard og Erik Jensen. Foreningen købte og videresolgte forlagets restoplag af bøger, samt arbejdede politisk med at ”bekæmpe enhver form for højredrejning i det danske samfund. Foreningen arbejder med at dokumentere og informere om højrefløjens aktiviteter både nationalt og internationalt.”.

Tekster og digte

Allerede i 1967 redigerede Vagn Søndergård sammen Ebbe Reich digtsamlingen ”til Vietnam”. Den blev udgivet i anledning af krigsforbrydertribunalet, Russeltribunalet, der blev afholdt i Roskilde.

Digtsamlingen ”Ho Chi Minh: Dagbog fra fængslet” udkom i 1970, oversat og redigeret af Vagn Søndergård, som forlagets Demos 5. udgivelse. Ho Chi Minh var i 1942-43 fængslet i Kina af Chang Kai Cheks regime, og samlingen er en række kortfattede tanker og optegnelser gjort i fængslet og formet som digte.

I 1972 udkom bogen ”13 moderne vietnamesiske noveller” oversat af Vagn Søndergaard fra svensk.

Også i 1972 udkom bogen ”Digte er våben: kampdigte fra tre kontinenter”, som var redigeret og oversat af Lars Bonnevie, Carita Nyström og Vagn Søndergård.

I 1975 udkom bogen ”Fra et undertrykt kontinent”, som var dagbogsblade med indtryk fra en 10 måneders rejse i Latinamerika fra Mexico til Chile. 152 sider med fotos af forfatteren, på forlaget Borgen.

Den 300 sider tykke ”Ho Chi Minh Frihedens værksted: udvalgte tekster” udkom i efteråret 1975, redigeret af Vagn Søndergård og oversat af Tove Nørlund.

I 1976 udgav Demos en skolebog om Vietnam kaldet ”Vietnambogen”. Den var delvis baseret på artikler fra DDV’s delegationsrejse i 1972, og Vagn tog aktivt del i arbejdet med bogen.

Fra Demos hjemmeside:

 Kære Vagn                                                                                  

Tak for dit store engagement, dit udsyn, din kritiske sans og din store kærlighed i kampen mod undertrykkelse, hvor end den viser sig. Tak for mange års fælles kamp for frihed og ligeværd og poesien mellem mennesker. Du vil være savnet. Æret være dit minde!

Kære alle venner af Demos 

Vagn Søndergaard døde den 4. maj 2011. Han har været indlagt på Bispebjerg Hospital i 3-4 mdr. hvor hans helbred blev svagere og svagere.

Vagn var een af stifterne af Demos Forlag i 1969, og har været redaktør og/eller haft indflydelse ved alle de bogudgivelser, der er kommet fra forlaget fra 1969 frem til 1979, hvor vi blev etableret som en forening.

Vagn har gennem alle årene været en drivkraft både i Forlaget, Vietnamkomiteerne og i de sidste 30 år i Foreningen Demos.

Han har været en enestående politisk kammerat og for mange af os en meget nær ven.

En ven som i en alder af 50 år (1974) som een af de første sprang ud af "skabet" og kunne inddrage den seksualpolitiske kamp i solidariteten med befrielsesbevægelser andre steder i Verden. Vagn var een af initiativtagerne til "Bøssernes Befrielses Front", og fik kæmpet "bøssepladen" (1975) ind i rækken af musikudgivelser i Demos, genudgivet på CD i 2011.

Foreningen Demos

 

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 31 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 40 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 43 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 44 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 49 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 56 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 31 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 69 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 72 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 85 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 156

NEKROLOG

Inspirerende aktivist og bogredaktør

Vagn Søndergaard, 1924-2011, var landmandssøn fra Mors som blev en central figur i ungdomsoprøret, på venstrefløjen og i Bøssernes Befrielsesfront. Han var den drivende kraft og bogredaktør i det venstreorienterede forlag Demos fra 1969, og en vidunderlig og inspirerende person.

Af Wilfred Gluud

Vagn Søndergaard blev født i Karby på Mors1924 som landmandssøn, og uddannet som bagersvend i 1943. Familien var del af højskolebevægelsen, og Vagn lærte at orientere sig i verden og diskutere sine synspunkter med andre politisk interesserede. Efter han var udlært tog han til København for at uddanne sig videre ad den boglige vej. Studieophold i England 1946-47, ophold i Tjekkoslovakiet i 1948, Frankrig 1965. Cand.mag. i engelsk og fransk 1962, studielektor 1971.

Han blev i 1960'erne en højt respekteret medarbejder i Danmarks Radios skoleradio, og redigerede i 60’erne en række udsendelser til brug for engelsk- og franskundervisningen i gymnasiet. Herunder 'Nathalie Sarraute', i 1967 og sammen med Wilhelm von Rosen: Gay Life and Gay Writers, 1979. I 1972 efter en delegationsrejse til Hanoi: 'Undervisning i Vietnam' for TV.

Medlem af ledelsen i De Danske Vietnamkomiteer fra stiftelsen i 1968 og derfor ekskluderet af Danmarks Kommunistiske Parti. Medstifter af Forlaget Demos i 1969. Fungerede på aktivistbasis som forlagets redaktør af en række antiimperialistiske værker, og oversatte og redigerede Ho Chi Minhs Digte fra fængslet, samt oversatte en række vietnamesiske noveller. Formidlede på Demos sammen med Dea Trier Mørch starten på en lang række musikplader med tekster sunget på dansk, f.eks. 'Johnny gennem ild og vand', med Karsten Sommer som producer. I samme periode medlem af Politisk Revy's 'store redaktion'.

I 1970erne aktivist i Bøssernes Befrielsesfront og medredaktør af litteratursiderne i de homoseksuelles blad Pan, der blev udgivet af Forbundet af 1948, nu Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Udgav i 2006 bogen ”Den blå sten” med erindringsbilleder fra barndommen, En fortælling om forfatterens (f. 1924) opvækst på landet på Mors. Om hans spirende homoseksualitet og om de uforløste spændinger og fortielser, han oplevede,

Vietnamkomiteerne

Vagn blev medlem af DKP og sad i midten af 60’erne i bestyrelsen for tidsskriftet Clarté, som var kommunistisk orienteret for studenter og intellektuelle. Her lærte han kommunisten Erik Jensen at kende, som var startet i redaktionen fra 1957 som DKU-repræsentant. Så i marts 1966 danner Otto Sand Nørrebro Vietnamkomite, og i 1967 samles de 7 første Vietnamkomiteer i Storkøbenhavns Vietnamkomiteer. Erik Jensen, der er kommet til at kende Vagn godt og var med til at organisere Vietnamkomiteerne, kontakter Vagn Søndergaard som grundlægger Valby Vietnamkomite i 1967.

På De Danske Vietnamkomitéers stiftende konference d. 7-8. december 1968, sagde Vagn Søndergaard, Valby: ”Vi må forbinde kampen med vores egen hverdag. Vi må gøre folk klart, hvad den amerikanske imperialisme er og at den gør sig gældende i vor egen hverdag”. Men DKPs ledelse havde lagt sig fast på en midtersøgende humanistisk linie i Vietnam-arbejdet, og var ikke i stand til også at rumme en aktivistisk politisk linie, så Otto Sand, Vagn og 4 andre blev ekskluderet fra marts 1969 for at være ledende i De Danske Vietnamkomiteer. 

Vagn var taler for DDV på Rådhuspladsen den 24. august 1969 ved en demonstration, samt på demonstrationen 26. april 1972, som var arrangeret sammen med Vietnam 69, og hans tale blev offentliggjort i Informations kronik 1. maj 1972.

I marts 1972 deltog Vagn DDV’s delegation til Vietnam, som bestod af Vagn, Knud Jensen og Tove Jensen. De rejste til Vietnam på et 3 ugers besøg, hvor de traf præsident Pham van Dong, repræsentanter fra Laos og Campuchea og derefter til Kina i en uge, hvor de bl.a. snakkede med fyrst Sihanouk fra Campuchea, som levede i eksil i Kina.

Forlaget Demos
Idéen til Demos opstod i 1968, da de to historiestuderende Erik Jensen og Birger Kledal ønskede at udgive Hobsbawms bog om den industrielle revolution. For at udgive dette omfattende værk, måtte de både have et forlag og en rimelig driftskapital. Forlaget Demos blev oprettet, og for at skaffe driftskapital udgav man først Newfields bog «Profeterne - det nye venstre i USA» som udkom 20, maj 1969. Da det viste sig, at et forlag af denne slags åbenbart havde en fremtid for sig, besluttede man sig for at inddrage flere mennesker i arbejdet. Man overtalte en række enkeltpersoner på venstrefløjen og nogle organisationer til at tegne aktier. Den 25. september 1969 kunne man holde stiftende generalforsamling i forlaget Demos A/S.

De mennesker der stod bag oprettelsen af Demos havde næsten alle en tilknytning til De Danske Vietnamkomiteer (DDV). Det fremgik af selskabets formålsparagraf, at Demos i sit arbejde og gennem sine anpartshavere har en principiel tilknytning til De Danske Vietnamkomiteer. Demos' historiske rødder er altså 1960'ernes største politiske bevægelse, Vietnambevægelsen.

Vagn var bogredaktør fra forlagets start, bortset fra efteråret og vinter 1973/74, hvor han holdt orlov i 10 måneder. Dem brugte han til at rejse rundt i Latinamerika, og hans indtryk blev til en bog der udkom i 1976. Forlaget Demos udgav i alt omkring 100 bøger og pjecer, heraf 10 om Vietnam.

Erik Jensen, aktivisten og kommunisten, skriver i sine erindringer ”Et liv i politik”: ”Demos blev tilknyttet komiteerne efter september 69, da De Storkøbenhavnske Vietnamkomiteer blev omdannet til DDV, De Danske Vietnamkomiteer. Vi havde ingen ansatte i starten, men forlaget eksisterede, og vi oprettede en butik i 1970 i Grønnegade 37. Vagn, som var vores internationale sekretær, blev også bogredaktør i forlaget og i virkeligheden den drivende kraft i forlaget Demos. Det var Vagn, der med en redaktionskomite valgte frem, hvad vi skulle udgive og hvad vi ikke skulle. Så det var i og for sig nogle få udover Vagn, der stod for bogproduktionen. Den store redaktion havde på sit højeste hen ved 20 læsere, der hver især havde et område, eller et tidsskrift: så de fulgte med i, hvad der udkom i den store verden og fik derved ideer til bogforslag, som blev drøftet på et månedligt søndag formiddagsmøde, og senere måske blev til bøger, når de efter bestyrelsens godkendelse blev sat i produktion.”

Forlaget oplevede en stor krise i 1976 som blev udløst ved, at ledelsen fyrede en medarbejder. En række medarbejdere forlod forlaget og butikken, og oprettede en konkurrent i form af Københavns Bogcafé. Nedgangen endte med at forlaget gik konkurs i 1978. Så 1979 stiftede de mest politisk aktive Foreningen Demos, bl.a. Vagn Søndergaard og Erik Jensen. Foreningen købte og videresolgte forlagets restoplag af bøger, samt arbejdede politisk med at ”bekæmpe enhver form for højredrejning i det danske samfund. Foreningen arbejder med at dokumentere og informere om højrefløjens aktiviteter både nationalt og internationalt.”.

Tekster og digte

Allerede i 1967 redigerede Vagn Søndergård sammen Ebbe Reich digtsamlingen ”til Vietnam”. Den blev udgivet i anledning af krigsforbrydertribunalet, Russeltribunalet, der blev afholdt i Roskilde.

Digtsamlingen ”Ho Chi Minh: Dagbog fra fængslet” udkom i 1970, oversat og redigeret af Vagn Søndergård, som forlagets Demos 5. udgivelse. Ho Chi Minh var i 1942-43 fængslet i Kina af Chang Kai Cheks regime, og samlingen er en række kortfattede tanker og optegnelser gjort i fængslet og formet som digte.

I 1972 udkom bogen ”13 moderne vietnamesiske noveller” oversat af Vagn Søndergaard fra svensk.

Også i 1972 udkom bogen ”Digte er våben: kampdigte fra tre kontinenter”, som var redigeret og oversat af Lars Bonnevie, Carita Nyström og Vagn Søndergård.

I 1975 udkom bogen ”Fra et undertrykt kontinent”, som var dagbogsblade med indtryk fra en 10 måneders rejse i Latinamerika fra Mexico til Chile. 152 sider med fotos af forfatteren, på forlaget Borgen.

Den 300 sider tykke ”Ho Chi Minh Frihedens værksted: udvalgte tekster” udkom i efteråret 1975, redigeret af Vagn Søndergård og oversat af Tove Nørlund.

I 1976 udgav Demos en skolebog om Vietnam kaldet ”Vietnambogen”. Den var delvis baseret på artikler fra DDV’s delegationsrejse i 1972, og Vagn tog aktivt del i arbejdet med bogen.

Fra Demos hjemmeside:

 Kære Vagn                                                                                  

Tak for dit store engagement, dit udsyn, din kritiske sans og din store kærlighed i kampen mod undertrykkelse, hvor end den viser sig. Tak for mange års fælles kamp for frihed og ligeværd og poesien mellem mennesker. Du vil være savnet. Æret være dit minde!

Kære alle venner af Demos 

Vagn Søndergaard døde den 4. maj 2011. Han har været indlagt på Bispebjerg Hospital i 3-4 mdr. hvor hans helbred blev svagere og svagere.

Vagn var een af stifterne af Demos Forlag i 1969, og har været redaktør og/eller haft indflydelse ved alle de bogudgivelser, der er kommet fra forlaget fra 1969 frem til 1979, hvor vi blev etableret som en forening.

Vagn har gennem alle årene været en drivkraft både i Forlaget, Vietnamkomiteerne og i de sidste 30 år i Foreningen Demos.

Han har været en enestående politisk kammerat og for mange af os en meget nær ven.

En ven som i en alder af 50 år (1974) som een af de første sprang ud af "skabet" og kunne inddrage den seksualpolitiske kamp i solidariteten med befrielsesbevægelser andre steder i Verden. Vagn var een af initiativtagerne til "Bøssernes Befrielses Front", og fik kæmpet "bøssepladen" (1975) ind i rækken af musikudgivelser i Demos, genudgivet på CD i 2011.

Foreningen Demos

 

 

 Presseklip.
5. december 2015 BT. Regeringens Nyborg beslutning
 
5. december DF Raseri. BT
 
november 2015 Politiken
 
Oktober 2015 etc. Flygtninge
 

28.10.2015 Dansker i Østrig bag nazistisk propaganda

25.09.2015 Flygtninge mødt med overfald i Finland

16.09. 2015 Agent Storm raser mod PET

16.09.2015 Gyldent Daggry efter valget

16.09.2015 Russisk Løsning for Syrien afvist af Vesten

September 2015  Flygtningepolitik

02.09. 2015 Nationalister marcherer mod grænsen lige nu.

 02.09.2015  DF angreb på DR.

01.09. 2015 Svensk nazist ville sprænge flygtningelejr i luften

01. 09. 2015 Muslimsk gravplads skændet

18.08. 2015 Sigtet for opfordring til brandattentat

16.08 2015 Brandattentet mod islamisk trossamfund

13.08.2015 Advarsel mod politioprustning.

13.08. 2015 Søren Espersen skal forsvare annonce

25.07.2015 DF om ændringer af " krigens love. "

13.07.2015 Racismen er din vuggegave.

13.07.2015 Krarup og Uriasposten holder sommerfest ved Mossø

07. 07. 2015  DF opponerer mod, at en krig kan være ulovlig.

04. 07.2015 Irakkommisionen

01.07.2015 Boghandleren fra Brønshøj dømt i terrorsagen.

20.06.2015 Nidobbelt mord i USA kædes sammen med nynazistisk hjemmeside.

18.06.2015 SIAD forsøger sig med udstilling

27.05.2015 Pegidafolk føler sig forfulgt

22.05.2015 Våbensalg til Israel? Aftale annulleret.

19.05. 2015 Falske facebook-sider der hænger muslimer ud er oprettet af højreekstreme

12.05.2015 Racistiske trusler mod kvinde i Kolding

11.05.2015 Politikere siger fra til Folkemødet

11.05.2015 Demonstration mod For Frihed/Pegida

05.05.2015 Wilders til Folkemøde

04.05.2015 Le Pen smidt ud af partiet

03.05. 2015  afsløring og dokumentation. Hemmeligt nazinetværk - Varulvene

24.04 2015 Topnazist Schalburg ven af kongehuset

14.04.2015 Den tidligere Østtsyke landsby Tröglitz udsat for nynazistisk vold.

30.03. 2015 Nazisten Søren Kams eftermæle.

28.03.2015 Svensk racisme if.h.t romaer

16.02.2015 Hadets ideologier har lighedspunkter. Mona Sahlin

16.02.2015 EBs artikler om Omar el Husseins angreb og drab på civile

14.02.2015 Mistænkelig brand ved migranters bopæl. Sverige.

13.02.2015 3 Nazister pågrebet af politiet i Sverige for trusler mod dagbladet Ekspressen.

21.01.2015 Højrefløj siger,de ønsker samling - men de ekstreme grupper kan ikke blive enige.

 20.01. 2015 13 % Jyllandsposten  - De måler medievinklen af Charlie Hebdo attentatet

13.01.2015 Tvivlsomme støtter i pressefrihedsmarchen

12.01. 2015 Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg på det antimuslimske overdrev

10.01. 2015 Eksperter advarer mod nye terrorlove

 

Demos
Elmegade 27 kld.

2200 Kbh.N
Åben man-tor 17-19

35 35 12 12
demos@demos.dk

 

Støt Demos arbejde

Giro: +01   5686164

Bank: Reg nr: 1551 Konto nr: 5686164.

CVR/SE - nummer 31737036

Demos er en forening, der bekæmper enhver form for højredrejning, og har en enestående tradition for dokumentationsarbejde mod racisme, imperialisme, og højrefløjens samarbejde med statsmagten.

 

DEMOS 4b96ad11db78a